2016-04-22 13:30Pressmeddelande

Synoptik öppnar ny butik i Sickla Köpkvarter
 – inviger glasögoninsamling till Optiker utan gränser

SmarteyesSmarteyes

Synoptik fortsätter att växa och öppnar idag sin 122:a butik, den här gången i Sickla Köpkvarter. I samband med öppningen invigs även en lokal glasögoninsamling till optikkedjans egen hjälporganisation, Optiker utan gränser. Målet är att samla in hundratals begagnade glasögon från Nackabor till organisationens biståndsresor, som genom åren har hjälpt över 18 000 människor i tredje världen att se bättre.

– Våra optiker kom precis hem från Nicaragua och kan vittna om hur stort behovet är. På bara två veckor hjälpte vi 3818 barn och vuxna att se bra igen med glasögon som våra kunder skänkt. Vi hoppas att många som bor i närområdet vill skänka sina begagnade glasögon till insamlingen i butiken, säger Lottie Funck Ekelund, marknadsdirektör på optikkedjan Synoptik som startat hjälporganisationen Optiker utan gränser.

Synoptik har växt kraftigt de senaste åren och är nu Sveriges andra största optikkedja sett till antalet butiker.

– Butiken i Sickla Köpkvarter, som ligger i ett av Stockholms mest dynamiska områden, är ett naturligt steg i vår expansion mot 140 butiker inom de närmsta två åren. Vi vill bli det självklara valet för alla Nackabor som önskar kvalitetsoptik till bra priser, säger Roland Olsson, vd för Synoptik.

Vad är Optiker utan gränser?
Optiker utan gränser är en biståndsorganisation startad av Synoptik som hjälper människor runt om i världen att se bättre. Via Synoptiks butiker samlas begagnade glasögon in som under årliga biståndsresor skänks till behövande. Synoptiks optiker och optikerassistenter genomför synundersökningar och utprovning av glasögon på plats. Av dem man hjälper är cirka 60 procent kvinnor, en av tio är barn och unga vuxna. En majoritet har aldrig haft korrekt synkorrigering tidigare. Man samarbetar med Vision For All som är en svensk hjälporganisation som hjälper till med lokala kontakter och bistår i arbetet.

För mer information:
Lottie Funck Ekelund, marknadsdirektör Synoptik, tfn: +46 (0)73-523 40 22, e-post: lfe@synoptik.se
Bilder för fri publicering kontakta: Olof Mattson, tfn: +46 (0)70-958 96 31, e-post: olof.mattson@perspective.se
www.synoptik.se 


Om Synoptik Sweden AB

Synoptik är experter på optik sedan grundandet 1931 och har idag över 140 butiker i hela Sverige. Med ett erbjudande om kvalitetsoptik som alla kan ha råd och en årsomsättning på över 1,2 miljarder är Synoptik Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av GrandVision N.V., en världsledande aktör inom optisk detaljhandel, med drygt 7 400 butiker i fler än 40 länder. För mer information, se www.synoptik.se


Kontaktpersoner

Roland Olsson
Verkställande direktör
Roland Olsson
Rebecka Rane
Optiker och ingår i Synoptiks kliniska team/support
Rebecka Rane
Marielle Wernoltz
Marketing Manager
Marielle Wernoltz